Open source en gratis visualisatie tools

Natuurlijk is er voor het bekijken van de data die beschikbaar wordt gesteld tijdens Hack de Toekomst mooie open source software beschikbaar. Hieronder hebben wij de belangrijkste visualisatie tools opgesomd. We hebben eenzelfde blog ook geschreven voor statistische software en Business Intelligence tools. Het goede nieuws is dat ze allemaal gratis te gebruiken zijn!

1. D3.js & E2D3.js

D3.js is een Javascript toepassing die het mogelijk maakt om data te visualiseren en te manipuleren. E2D3.js is een toepassing om D3.js makkelijk los te laten op Excel-bestanden. Erg handig voor deze hackathon.
 


Review: https://www.capterra.com/p/176611/D3-Js/
Website: https://d3js.org/ en https://e2d3.org/

2. FusionCharts

FusionCharts geeft de gebruiker toegang tot 90 verschillende tabellen e.d. en meer dan 960 kaarten voor het maken van visualisaties. FusionCharts werkt goed met JSON en XML data bestanden. Het programma werkt geheel gratis, maar je kunt je tabellen e.d. later ook kopen voor verder gebruik.
 


Review: https://www.g2crowd.com/products/fusioncharts/reviews
Website: https://www.fusioncharts.com/

3. Datawrapper

Datawrapper is een visualisatie tool de cijfermatige gegeven van o.a. PDFs, CSVs en websites omzet naar tabellen en grafieken. De visualisaties zijn eenvoudig te maken en zijn responsief. Ze kunnen makkelijk worden ingesloten in een website.
 


Review: https://www.capterra.com/p/164214/Datawrapper/
Website: https://www.datawrapper.de/

4. Google tools
4a. Google Data Studio

Met Google Data Studio kunnen visualisaties gemaakt worden, maar de tool leent zich ook voor het maken van dashboards met vele plug-ins die kunnen worden gebruikt. Het fijne van Google Data Studio is dat het er herkenbaar uitziet voor alle Google gebruikers. De visualisatie optie is extra geschikt voor gegevens over een langere periode, omdat trends goed inzichtelijk worden gemaakt en eenvoudig te verkennen zijn.
 


Review: https://www.g2crowd.com/products/google-data-studio/reviews
Website: https://marketingplatform.google.com/intl/nl_ALL/about/data-studio/

4b. Google Data Studio

Google charts is bedoeld voor de developers die graag interactieve grafieken en tabellen maken voor gebruik op websites.
 


Review: https://www.capterra.com/p/176573/Google-Charts/
Website: https://developers.google.com/chart/?hl=nl

5. Palladio

Palladio is goed in het maken van visualisaties vanuit spreadsheets en kan daarbij overzichten maken waarbij dimensies van de data gekoppeld kunnen zijn met informatie op het internet. Palladio is in eerste instantie bedoeld voor het maken van historische weergave van gestructureerde data, maar kan op nog veel meer manieren gebruikt worden
 


Review: http://katelynchiccino.com/uncategorized/palladio-review/
Website: http://hdlab.stanford.edu/palladio/