Open Source en gratis Business Intelligence tools

Natuurlijk is er voor het bekijken van de data die beschikbaar wordt gesteld tijdens Hack de Toekomst mooie open source software beschikbaar. Hieronder hebben wij de belangrijkste Business Intelligence tools opgesomd. We hebben eenzelfde blog ook geschreven voor statistische software en visualisatie tools. Het goede nieuws is dat ze allemaal gratis te gebruiken zijn!

1. MS Power BI

MS Power BI is de Microsoft oplossing voor Business Intelligence en het maken van dashboards. De desktop versie is gratis te downloaden. Helaas kun je de gemaakte rapporten dan niet delen, maar voor het laten zien wat er mogelijk is met de data, is Power BI Desktop perfect. Power BI koppelt makkelijk met je andere bestanden en maakt het voorbereiden van gegevens en het maken van modellen eenvoudig.

 


Review: https://www.capterra.com/p/176586/Power-BI/
Meer informatie: https://docs.microsoft.com/nl-nl/power-bi/desktop-getting-started
Website: https://powerbi.microsoft.com/nl-nl/desktop/

2. Qlik Business Intelligence
2a. Qlikview

QlikView makes business intelligence, analysis and reporting easy. Easy for the IT department and easy for the end-user. QlikView combines ETL, data storage, multi-dimensional analysis and the end-user interface in the same package – so deployments are lightning fast and ongoing maintenance is simple. QlikView’s point-and-click interface makes it easy for users to understand – and use right away. Stop paying for endless infrastructure integrations projects and put your data to work for you.

 


Review: https://www.capterra.com/p/76851/QlikView/
Meer informatie: https://www.qlik.com/us/resource-library/qlikview-overview
Website: https://www.qlik.com/us/products/qlikview

2b. Qliksense cloud basic

QlikSense is bedoeld voor iedereen, ook mensen die niet bekend zijn met query business intelligence tools. De data kan doorzocht worden, waarbij de tool je helpt bij het vinden van interessante inzichten, door het doen van suggesties voor interessante analyses.

 

Review: https://www.capterra.com/p/145530/QlikSense/
Meer informatie: https://www.qlik.com/us/resource-library/qlik-sense-datasheet
Website: https://www.qlik.com/us/products/qlik-sense

3. Tableau Public

Tableau is bedoeld om op een eenvoudige manier data inzichtelijk te maken en mooie grafische weergaven hiervoor te maken. Tableau maakt het mogelijk om snel en ad hoc analyses te maken van de data om te ontdekken wat er in de data zit. Door de verschillende visualisaties te slepen, kan er makkelijk een dashboard gemaakt worden.

 

Review: https://www.capterra.com/p/77260/Tableau/
Meer informatie: https://public.tableau.com/en-us/s/resources
Website: https://www.tableau.com/nl-nl en https://public.tableau.com/s/

4. TIBCO Jaspersoft

Jaspersoft is een wat meer geavanceerde Business Intelligence tool die het mogelijk maakt om de analyse of weergave te integreren in verschillende apps. Jaspersoft combineert ook fijn met Big Data analyse programma’s zoals Hadoop en andere programma’s zoals MongoDB. Jaspersoft werkt ook met een integratie in Docker. Een mooie BI tool dus voor de mensen die hierin geïnteresseerd zijn.

 

Review: https://www.capterra.com/p/170203/Jaspersoft/
Meer informatie: https://www.jaspersoft.com/why-jaspersoft
Website: https://www.jaspersoft.com/

5. Dataiku Data Science Studio Free Edition

Dataiku is een Business Intelligence oplossing voor zowel mensen die snel visualisaties willen maken, als ook de mensen die graag dieper in de data duiken en gebruik willen maken van notebooks (R, Python, Scala, Hive, Pig, Spark, etc.). De snelle visualisatie zijn makkelijk bereikbaar door het drag & drop-systeem.

 

Review: https://www.capterra.com/p/142192/Data-Science-Studio-DSS/
Website: https://www.dataiku.com/dss/